De ce sa participi la un grup Mastermind

Eveniment Personal/ N/A
De ce sa participi la un grup Mastermind
Categoria: Personal
Data publicarii: 26 aug. 2020
N/A

Unul dintre lucrurile pe care le-am observat cu toții în perioada pandemiei a fost lipsa de motivație și de orizont. Ne-am simțit blocați pentru că viitorul părea nesigur. Și deși am experimentat asta, am văzut că atunci când ceva ne-a scos din amorțeală am început să ne mișcăm și să avem speranță. Unul dintre lucrurile pe care psihologii le recomanda în astfel de situații este să preiei controlul prin stabilirea unor obiective. De ex: La sfârșitul acestei luni vreau să fi învățat limba spaniolă nivel începător. 


Studiile arată că cei care își notează obiectivele au șanse mai mari să le îndeplinească decât cei care doar se gândesc la ele. Nici o surpriză aici. 


Ce este surprinzător e alt rezultat și anume că cei care

  1. își notează obiectivele, 

  2. fac un plan pentru atingerea lor și 

  3. trimit planul de acțiune unui prieten 

au cele mai mare șanse să le îndeplinească. 


Acesta este motivul pentru care, pe lângă un mentor ai nevoie și de -un grup Mastermind. 


Ce este un grup Mastermind? 

Conceptul a fost folosit prima dată de Napoleon Hill în cartea Think and Grow Rich publicată în 1937.  Intr-un grup Mastermind te intalnesti regulat cu alți participanți care își doresc să aibă succes și vă ajutați unii pe alții să faceți progres în atingerea obiectivului.   


Mentorul tău te va invita să faci parte dintr-un astfel de grup pe parcursul sau la sfârșitul programului de mentorare. 

Ca membru într-un astfel de grup te vei întâlni online pentru 50 de minute săptămânal cu ceilalți membri ai grupului. În timpul dintre aceste întâlniri online vei participa zilnic la Check-in/Check-out.  Check-in-ul presupune că într-un interval stabilit de comun acord, în prima parte a zilei, împărtașești grupului pe WhatsApp, lista cu Top3 prioritati ale tale. Seara, la Check-out, trimiti un nou update cu cele 3 prioritati bifate  (dacă ai reușit) și opțional cu un lucru pe care l-ai învățat despre tine în timp ce încercai să îți îndeplinești prioritățile.  

După cum observi, procesul e simplu dar rezultatele sunt vizibile chiar din prima săptămână. 

Cei care participă la un astfel de grup spun frecvent că i-a ajutat să fie mai focalizati și să se concentreze pe lucruri pe care astfel le-ar fi neglijat. 


Cum să fii sigur că un grup Mastermind este pentru tine?

  1. Trebuie să fii genul de persoană care vrea mai mult de la viață. Ceilalți membri vor fi la fel. Nu e neapărat să îi cunoști dinainte, nu trebuie neapărat să aveți obiective asemănătoare

  2. Trebuie să fii dedicat să te întâlnești cu grupul online o dată pe săptămână la aceași oră și în aceeași zi. Veți stabili de comun acord când vă vedeți, dar odată stabilit, rămâne fixat.

  3. Să fii conștient că întâlnirile vor urma o structură clară care urmează tiparul de mai jos. 

5 min : Fiecare participant împărtășește pe scurt highs and lows din săptămâna trecută


10 min:  Care sunt obiectivele la care lucrezi? Ce ai hotărât săptămâna trecută că vei face? Ai reușit să te ții de ceea ce ai stabilit? 


30 min:  Hotseat: Unul dintre participanți spune despre o provocare sau un obstacol care îl împiedică să își atingă obiectivul.  Prin rotație fiecărui participant îi vine rândul, dar acesta poate fi donat sau schimbat cu un alt participant care are mai mare nevoie în acea săptămână. 


15 min: Statement: Care îți sunt obiectivele pentru săptămâna urmăroare, care sunt cei mai importanți pași pe care îi vei face până la următoarea întâlnire? 


Incheiere: Cine va fi in Hotseat săptămâna viitoare. Încheierea întâlnirii la timp. 


Dacă nu ești conectat încă cu un mentor care să îți faciliteze participarea la un astfel de grup, verifică aici lista cu mentori disponibili în orașul în care studiezi


Conectează-te chiar acum cu un mentor și intră într-un grup Mastermind! 


Categoria: Personal
Data publicarii: 26 aug. 2020
N/A