Analizeaza si propune solutii
Data: 13 apr. 2019, 18:00
Organizator: LDM Bucuresti
7 participanti
Doresc sa particip

* Trebuie sa fi inregistrat la StudentUp, ca sa poti participa la eveniment.
Click aici pentru CONECTARE / INREGISTRARE

Top influenceri / Vezi lista completa

Nu exista influenceri pentru acest eveniment

Share

Orice eveniment e mai placut daca participi cu prietenii.
Trimite-le o invitatie chiar acum:

Detalii eveniment

In cadrul acestui proiect studenți de la facultățile cu profilul uman și social din cadrul Universității din București vor analiza o comunitate defavorizată (in prima etapa) și vor schița un plan de dezvoltare pentru acea comunitate.

Scopul nostru este să punem în contact societatea dezvoltată a Bucureștiului și acea comunitate defavorizată. In urma cercetarii, vom descoperi care sunt câteva posibile soluții și vom testa acele soluții. Apoi (în etapa a doua) vom mobiliza resursele necesare aplicării acelor soluții. De exemplu: specialisti sau studenți in ultimul an sau la master care să susțină training-uri,  acordarea de asistență medicală și terapeutică ținută de profesioniști, sau pur si simplu voluntari care să se implice în acțiuni precum repararea gardurilor, cultivarea grădinilor sau dezvoltarea capacităților de interacțiune cu tehnologia de bază (programare, folosirea calcultorului).

Viziunea este acea de a sensibiliza inima și mintea oamenilor față de problemele unor familii sărace, sau comunități subdezvoltate, astfel încât să li se ofere acestora fie materiale utile, fie cunoștințe și mecanisme ce pot fi de folos pe termen lung.

Pentru a aduce în realitate această viziune va fi nevoie de o parte de cercetare. Această acțiune îți va fi extrem de benefică în momentul în care vei începe lucrarea de licență, fiindcă deja vei avea o experiență la activ. Cercetarea implică cunoașterea percepției publice față de problema sărăciei, care este gradul de implicare al oamenilor, sub ce forme preferă să ajute, sau ce îi ține departe de aceste comportamente de dărnicie constante. Veți folosi sondaje, interviuri sau orice altă variantă care vă poate oferi o bază de date ce vă va inspira să găsiți niște soluții relevante.

Partea a doua a proiectului are legătură cu alegerea și implementarea metodelor prin care societatea poate fi implicată în viziunea proiectului. Fie puteți să realizați strângeri de fonduri prin organizarea unor seri de film cu scop caritabil, fie să scoateți spre vânzare produse hand made, fie să solicitați susținere financiară din partea unor firme. Acestea și ce mai considerați voi interesant pot avea ca scop ultim pregătirea unor pachete de alimente și materiale ce vor fi oferite unor grupuri țintă pe care voi trebuie să le identificați.

Pe de altă parte, o altă variantă este ca după faza de cercetare să planificați stagii de voluntariat în comunitățile subdezvoltate, astfel încât acelor oameni să li se ofere o serie de servicii, sau informații. Se va crea un liant între societatea dezvoltată a Bucureștiului și acele comunități sărace. Putem vorbi despre acordarea de asistență medicală și terapeutică ținută de profesioniști, sau studenți în fază terminală, ori despre cursuri de comunicare eficientă în familie, pentru a se preveni scandalurile și certurile familiale, sau chiar despre acțiuni fizice precum repararea gardurilor, cultivarea grădinilor sau dezvoltarea capacităților de interacțiune cu tehnologia de bază. După ce veți vorbi și schița acțiunile concrete veți fi susținuți de coachul grupului vostru, astfel încât să reușiți să le și implementați.

Mulți oameni în zilele noastre cercetează și critică condiția României, dar puțini se dedică susținerii oamenilor ce nu au parte de resursele necesare traiului decent.

Fii omul care analizează și apoi propune soluții!